Cauliflower alfredo spaghetti

En av mine favoritt sauser til spaghetti er alfredo saus fordi den er så kremete og mild. Denne varianten er laget med blomkål og er derfor ett sunnere alternative til en kremet pastasaus, men som fortsatt smaker like godt. Det tar også bare ca 15 minutter å slenge dette sammen så retten passer perfekt inn i en hektisk hverdag.

Du trenger:

1 pakke spaghetti

1 blomkålhode
2 ss olivenolje
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss næringsgjær
3 dl grønnsaksbuljong
2 dl mandelmelk, eller annen type plantebasert melk
1 ts salt
¼ ts pepper

5 never spinat
½ pakke grønne erter
1 neve gresskarkjerner

Vask blomkålhodet og skjær det opp til små buketter. Kok opp en kjele med vann og kok blomkålbukettene til de er gjennomkokt (ca 10 min). Ha olivenolje I en panne og stek løk og hvitløk på middels varme til det er blankt. Tilsett salt og pepper. Ha blomkålen og løkblandingen I en blender sammen med næringsgjær, grønnsaksbuljong og mandelmelk. Blend til en jevn saus. Kok pasta etter anvisning på pakken, og sautèr spinat og erter I en panne med litt olivenolje. Rist gresskarkjernene I en tørr panne til de er blitt gyldne. Når spagetthien er ferdig kokt, bland inn alfredo sausen, spinat, erter og gresskarkjernen før servering.

English version:

One of my favorite pasta sauces is alfredo sauce because of the creamy consistence. This sauce is made with cauliflower and it’s therefore a healthier alternative to a cream sauce, but with the same great taste. Making this dish will only take you around 15 minutes so it’s a perfect meal to make during a hectic week.

You will need:

1 pack spaghetti

1 cauliflower
2 tbs olive oil
1 yellow onion
2 cloves garlic
2 tbs nutritional yeast
3 dl vegetable stock
2 dl plant-based milk of choice
1 tsp salt
¼ tsp pepper

5 handfuls of spinach
½ bag with green peas
1 handful pumpkin seeds

Wash the cauliflower and divide it into small buckets. Bring a pot of water to boil and boil the cauliflower buckets until soft (around 10 min). Chop the onion and garlic and fry in a pan with olive oil until soft and add salt and pepper. Add the boiled cauliflower, onion and garlic together with nutritional yeast, vegetable stock and plant-based milk to a blender and blend until smooth. Boil the spaghetti as shown on the package, and sauté the spinach and peas in some olive oil in a pan on high heat. Roast the pumpkin seeds in a dry pan on high heat until golden. When the spaghetti is finished mix in the alfredo sauce, spinach, peas and pumpkin seeds before serving.