Sticky tofu salad

Denne salaten minner meg skikkelig om deilige street food retter fra Asia. Ingefær, hvitløk og chili får kjøkkenet til å dufte deilig. De sprø grønnsakene kombinert med ris og tofu gjør dette til et herlig og mektig måltid.

Du trenger:

2 posjoner kokt ris (etter pakning)
1 pk tofu (200g)
3 ss olivenolje
½ agurk, i skiver
2 gulrøtter, i skiver
½ bunt vårløk, i strimler
1/3 bunt grønnkål
Sprøstek løk
Koriander

Saus:

2 ss olivenolje
2 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chilli, finhakket
4ss sweet chilli saus
3ss ketjap manis
1,5 ss sesam olje
3 ss vann

Kok risen etter anvisningen på pakken. Fres ingefær, hvitløk og chili i olivenolje på høy varme i en panne. Tilsett så sweet chili sauce, ketjap manis, sesam olje og vann og la det småputre til en klissete sause. Sett til side mens du steker tofuen på sterk varme i olivenolje til kubene er gylne. Tilsett så sausen og rør godt rundt til all tofuen er dekket. Del så opp grønnsakene. Bland sammen ris og grønnsaker i en salatbolle og nyt med sticky tofu på toppen. Strø over sprøstekt løk og koriander hvis du føler for det 🙂

English version

This salad reminds me of a delicious street food dish from Asia. Ginger, garlic and chili creates a lovely smell in the kitchen. The crispy vegetables combined with rice and tofu makes this salad both tasty and fulfilling.

You will need:

2 portions boiled rice

1 block tofu (200g), cut into cubes
3 tbs oliveoil
½ cucumber, cut into ribbons
2 carrots, cut into ribbons
3 spring onions, cut in slices
1 handful of fresh kale, chopped
Fried onions
Coriander

Sauce:

2 tbs olive oil
2 tbs grated ginger
2 cloves garlic, finely chopped
½ red chili, finely chopped
4 tbs sweet chilli sauce
3 tbs ketjap manis
1,5 tbs sesame oil
3 tbs water

Boil the rice as described on the package. Fry ginger, garlic and chili on high heat in a pan with some olive oil. Add the sweet chili sauce, ketjap manis, sesame oil and water and let it simmer until it becomes a sticky sauce. Put the sauce aside while you fry the tofu cubes in olive oil on high heat in a pan until they are golden and crispy. Then, add the sauce to the pan and stir until the sauce covers all of the tofu. Assemble the salad with rice, veggies and sticky tofu. Add some crispy onions and coriander on top if you feel like it 🙂