Våre oppskrifter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Gingerbread pumpkin spread

Av Henriette Brun | des 10, 2020

Ingenting er som duften av deilige julekryddere på denne tiden av året, og lukten av pepperkaker kan få selv de mørkeste dagene til å lysne. Det er nettopp derfor jeg tenkte det var en veldig god idé og kombinere disse krydderne med en av høstens vakreste grønnsaker: gresskar. Dette gresskar pålegget er veldig lett å…

Les mer

Sticky tofu salad

Av Henriette Brun | aug 6, 2019

Denne salaten minner meg skikkelig om deilige street food retter fra Asia. Ingefær, hvitløk og chili får kjøkkenet til å dufte deilig. De sprø grønnsakene kombinert med ris og tofu gjør dette til et herlig og mektig måltid. Du trenger: 2 posjoner kokt ris (etter pakning) 1 pk tofu (200g) 3 ss olivenolje ½ agurk,…

Les mer

Lumaconi filled with basil ricotta and tomato sauce

Av Henriette Brun | jun 28, 2019

Jeg blir aldri lei pasta. Grunnen til det må være at det kan tilberedes i så mange forskjellige varianter. Pasta passer ypperlig til alle typer grønnsaker, sauser eller bare med en god olivenolje. Denne retten syntes jeg er spesielt god fordi pastaen er fylt med en fyldig plantebasert ricotta og senere bakt i ovnen så…

Les mer

Fresh noodle salad with ginger dressing

Av Henriette Brun | jun 2, 2019

Dette er blitt en av mine favoritt salater til å spise på en varm sommerdag. Ingefær dressingen gjør den frisk og syrlig samtidig som tofuen og nudlene gjør den akkurat passe mettende. Den er like god kald som varm, så lag gjerne dobbel porsjon til middag så har du en god lunsj dagen etterpå. Du…

Les mer

Cinnamon millet porridge

Av Henriette Brun | mai 31, 2019

Denne grøten er laget på hirsefrø og er et perfekt måltid til frokost eller lunsj. Hirse er en gammel kornsort som er rik på jern, magnesium og kalium. I tillegg til at hirsefrø er mineralrike, er de i tillegg naturlig glutenfrie. Jeg liker å bruke hirse i matlaging fordi de har en søt og nøytral…

Les mer

Cauliflower alfredo spaghetti

Av Henriette Brun | mai 21, 2019

En av mine favoritt sauser til spaghetti er alfredo saus fordi den er så kremete og mild. Denne varianten er laget med blomkål og er derfor ett sunnere alternative til en kremet pastasaus, men som fortsatt smaker like godt. Det tar også bare ca 15 minutter å slenge dette sammen så retten passer perfekt inn…

Les mer

Crispy coconut and curry cauliflower with tomato salsa

Av Henriette Brun | mai 18, 2019

Jeg er sikker på at jeg ikke er alene i å si at jeg elsker taco! Og da helst ordentlig hjemmelaget taco med mais lefser og tilbehør. Etter at jeg kom hjem fra en lengre reise i Mexico har jeg vært hekta på lefser laget på ordentlig mais mel og i tortilla presse. Det er…

Les mer

Melon salad

Av Henriette Brun | mai 10, 2019

Denne salaten er frisk og lett, og er derfor perfekt til en varm sommerdag enten som tilbehør eller som en rett alene. Jeg liker å bruke cantaloupe melon til denne salaten på grunn av den søte smaken som passer godt til avokadoen, men du kan fint bruke din favoritt melon. Du trenger: 1/2 melon(valgfri type)…

Les mer

Tofu ricotta

Av Henriette Brun | mai 7, 2019

Denne veganske ricottaen er perfekt til alt fra sandwicher og salater, til større middagsretter. Dette er en oppskrift på en orginal ricotta men den blir hakket bedre hvis du blander inn din favoritt urt. Jeg er veldig glad i å tilsette finhakket basilikum eller gressløk. Du trenger: 130g cashews 2 dl vann 1/2 ts salt…

Les mer