Crispy coconut and curry cauliflower with tomato salsa

Jeg er sikker på at jeg ikke er alene i å si at jeg elsker taco! Og da helst ordentlig hjemmelaget taco med mais lefser og tilbehør. Etter at jeg kom hjem fra en lengre reise i Mexico har jeg vært hekta på lefser laget på ordentlig mais mel og i tortilla presse. Det er noe med det som gjør at det føles ordentlig eutentisk. Her deler jeg min standard oppskrift på mais tortilla lefser som jeg lærte å lage de i Mexico, og de kan fylles med alt man måtte ønske. Oppskriften på karri blomkål er inspirert av indiske smaker, og jeg syntes det smaker veldig godt med en frisk tomat salsa, mango og koriander som tilbehør.

Du trenger:

1 blomkål

Våte ingredienser:

2,5 dl kokosmelk
3 ts sitronsaft

Tørre ingredienser:

1,5 dl brødkrum
½ dl revet kokos
3 ss mandelmel
4 ts karri pulver
2 ts gurkemeie
1 ts salt

Del opp blomkålen i små buketter. Bland sammen alle de våte ingrediensene i en bolle og de tørre i en annen. Dypp en og en blomkålbukett i det våte og deretter rull de i det tørre. Plasser alle de ferdig dyppete bukettene på ett brett og stek dem i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter. Serveres i tortilla lefse med tomatsalsa.

Mais tortillas:

210 g MASECA-maismel (eller annet mel egnet spesielt til bruk i tortillaer).
2,5 dl van
¼ ts salt.

Bland mel, vann og salt sammen i en bolle. Kna deigen sammen til en fast deig og del den i 14 like store deler. Rull delene til små baller og press de ut i en tortillapresse eller kjevle ut med en kjevle til små tortillaformer (ca.10cm i diameter). Stekes ca 1-2 minutter på hver side i glovarm tørr panne. Pakk de så inn i ett håndkle får å bevare mykheten til servering.

Tomatsalsa:

2 store tomater
¼ gul løk
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts salt.

Finhakk tomater og løk. Bland sammen med olivenolje, sitron og salt.

English version

I am sure I am not alone in saying that I love tacos! And they must be real homemade with corn tortillas and a delisious filling. After I got home from travelling in Mexico I have been addicted to fresh corn tortillas made after Mexican traditions. It is a bit more time consuming but definetely worth it. This is my recipe for corn tortillas that I learned to make in Mexico, and they can can be filled with whatever you fancy. The recipe for curry cauliflowers are inspired by indian flavours and are perfect to enjoy along with a fresh tomato salsa, mango and coriander.

You will need:

1 cauliflower

Wet ingredients:

2,5 dl coconut milk
3 tsp lemon juice

Dry ingredients:

1,5 dl breadcrumbs
½ dl grated coconut
3 tbs almond flour
4 tsp curry powder
2 tsp turmeric
1 tsp salt

Cut the cauliflower into florets. Mix all the wet ingredients in a bowl, and all the dry ingredients in another bowl. Dip each floret into the wet bowl and then the dry and place them on a tray. Put the tray in the oven on 225 degrees for around 25 minutes, or until golden and crispy. Serve with corn tortillas and tomato salsa.

Mais tortillas:

210 g MASECA-corn flour (or another type of flour that is suitable for tortilla making).*
2,5 dl water
¼ tsp salt.

Mix the flour, water and salt in a bowl. Knead the dough thoroughly and divide the dough into 14 smaller parts. Use a tortilla press to make 14 tortillas and fry them in a dry hot pan for 1-2 minutes on each side. Wrap the tortillas in a kitchen towel so then don’t go dry before serving.

Tomato salsa:

2 large tomatoes
¼ yellow onion
1 tbs olive oil
1 tbs lemon juice
1 tsp salt.

Chop the tomato and onion into small pieces. Mix with olive oil, lemon juice and salt. Serve cold.